Начало » Решения

Решения

Районна избирателна комисия Ловеч


РЕШЕНИЕ
№ 228-НС
Ловеч, 19.10.2014

ОТНОСНО: сигнал с вх. № 353/16.10.2014 г., 12.45 ч. от Иван Цанов Иванов, упълномощен представител на КП”ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ И ВМРО”

Постъпил е сигнал с вх. № 353/06.10.2014 г., 12,45 ч. на Входящия регистър на РИК Ловеч от Иван Цанов Иванов като упълномощен представител на КП"ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ И ВМРО". Към сигнала има приложена и допълнителна жалба от представителя на КП"ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ И ВМРО" присъствал на 05.10.2014 г. в СИК 113800012 при предаване на копия от секционния протокол на основание чл. 283 от ИК след съставянето му на лицата, имащи право на това. В сигнала се посочва, че предаденото на представителя на коалицията копие от секционния протокол не отговаря на изискванията на чл. 238 от Изборния кодекс, като копието е не на оригинала, а на чернова стр. 1-8 от протокола, не е подписано от Председател, зам.председател и секретар на СИК и не е подпечатано с печата на СИК на всяка страница, с което е нарушена законовата разпоредба на този текст от закона. Приложено е незаверено от представителя на КП"ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ И ВМРО" ксерокопие от протокола на посочената СИК.

РИК Ловеч извърши проверка, във връзка с твърдението в сигнала и жалбата. В сигнала е посочено, че копието не е предоставено съгласно разпоредбата на чл. 238 от ИК, макар че цитираният текст касае гласуване с подвижна избирателна кутия. Проверката на РИК е извършена относно твърденията по жалбата, касаещи приложеното копие на протокол. Установено е, че в изборния ден в СИК 113800012 не е постъпвала жалба от представител на КП"ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ И ВМРО" във връзка с нередности в предаденото му копие от протокола на СИК. Установи се също, че Списъка на лицата, получили копие от подписания протокол е подписан от представителя на КП"ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ И ВМРО", подписал допълнителната жалба, приложена към жалбата на Иванов, с което е удостоверил получаване на копие от протокола на СИК без забележки.

При това положение, твърдението, че опороченото ксерокопие на протокола, приложено към жалбата е именно копието, което е получил представителя на коалицията в изборната нощ остава недоказано.

 

Предвид горното и на основание чл. 72, ал. 1, т. 20 от Изборния кодекс, Районна избирателна комисия Ловеч

 

Р Е Ш И :

 

ОТХВЪРЛЯ като неоснователен и недоказан сигнал с вх. № 353/16.10.2014 г., 12.45 ч. от

Иван Цанов Иванов, упълномощен представител на КП"ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ И ВМРО".

Настоящото решение подлежи на обжалване пред Централна избирателна комисия в срок до три дни от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Валентина Недялкова

СЕКРЕТАР:
Фатме Моллова

* Публикувано на 19.10.2014 в 17:55 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол